Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ρωσικά ελικόπτερα στην Κρήτη για τις ανάγκες πυρόσβεσης ..


Μέχρι τις 8 Ιουνίου θα έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη τα δύο ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα, που κάθε χρόνο αξιοποιούνται για τις ανάγκες της πυρόσβεσης, με πολύ καθοριστικό ρόλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο ρωσικά ελικόπτερα μεσαίου τύπου Mi-8, ένα θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Ηράκλειου για την Ανατολική Κρήτη και ένα στο αεροδρόμιο Χανίων για την Δυτική Κρήτη.
«Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα μεσαίου τύπου είναι ίσως ιδανικότερα για τις δικές μας περιοχές στη Δυτική Κρήτη, που έχουμε πολλές δύσβατες περιοχές καθώς μπορούν να πετούν χαμηλότερα από τα ελικόπτερα μεγάλου τύπου και έτσι να έχουν καλύτερα αποτελέσματα με τις ρίψεις νερού», δήλωσε στα Χανιώτικα Νέα ο υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία περιφερειακός σύμβουλος Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης.
Σημειώνεται ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί ιδιαίτερα περιστατικά. «Προσωπικά θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους πρόεδρους των Τοπικών Συμβουλίων σε όλο τον Νομό Χανίων να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία -όπως την είχαμε και πέρυσι-  προκειμένου να προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές.
Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και βέβαια η μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείχνουμε όλοι ώστε να μην έχουμε μεγάλες πυρκαγιές, ειδικά αυτήν την περίοδο», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου