Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ντόπια αρνιά στα κρεοπωλεία της Κρήτης από σήμερα – Στα 7.50-8.50 ευρώ η τιμή κιλού

Ξεκίνησε από σήμερα και θα ολοκληρωθεί ως τα μέσα της εβδομάδας ο εφοδιασμός των κρεοπωλείων του Ηρακλείου με τον πασχαλινό οβελία ενώ παράλληλα γίνονται εδώ και ημέρες παραγγελίες από τους καταναλωτές που θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα φτάσει στο τραπέζι τους ντόπιο κρέας έτσι όπως ακριβώς το θέλουν και στην ποσότητα που θέλουν.
Φέτος κατά γενική ομολογία υπάρχει ένα ζήτημα με το αρνί αφού οι διαθέσιμες ποσότητες ντόπιου αρνιού γάλακτος είναι περιορισμένες στην Κρήτη λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην εκτροφή τους.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των κρεοπωλών του Ηρακλείου Μιχάλης Μαθιουδάκης, τα καλά αρνιά γάλακτος αυτή την περίοδο είναι λίγα ενώ περισσότερα είναι τα «βαριά» μεγαλύτερου μεγέθους και με περισσότερο λίπος αρνιά.
Ωστόσο τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, τονίζει ο ίδιος, θα προσπαθήσουν και είναι σίγουρο πως και φέτος θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν για τους πελάτες τους αρνάκια γάλακτος ντόπιας εκτροφής ,τα οποία μάλιστα θα διαθέσουν σε χαμηλές τιμές αντιλαμβανόμενοι την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών.
Έτσι εκτιμάται πως το αρνάκι γάλακτος αυτό το Πάσχα θα πωλείται κατά μέσο όρο στα παραδοσιακά κρεοπωλεία του Ηρακλείου προς 7.50-8.50 ευρώ το κιλό ενώ το κατσίκι από 8.50-9.50 ευρώ το κιλό.
Τα μεγαλύτερα αρνιά δεν είναι μέσα στις επιλογές των κρεοπωλών για τους πελάτες τους, σημειώνει ο κ Μαθιουδάκης και προσθέτει πως τα περισσότερα που σφάζονται στα σφαγεία του νομού μας προωθούνται είτε στην Αθήνα είτε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου πωλούνται σε προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου