Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

"Η Κνωσός είναι ιερός τόπος, όχι προεκλογικής φιέστας"

Ανακοίνωση για την επίσκεψη Κουράκη στην Κνωσό και την παρουσίαση των 92 υποψηφίων του στον Αρχαιολογικό χώρο εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Πολιτών με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο το Βασίλη Λαμπρινό. Η ανακοίνωση έχει σκληρό ύφος και σε αυτην τονίζεται ότι η ανάδειξή της Κνωσού δεν έχει να κάνει με προεκλογική φιέστα αλλά με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και τη συμπερίληψή της στον κατάλογο της UNESCO που ούτως ή άλλως έχει καθυστερήσει.η ανακοίνωση αναφέρει:
"Έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η Κνωσός έπρεπε να έχει αναδειχθεί ως σύμβολο του πολιτισμού μας και θεμέλιο της προκοπής του τόπου. Δεν εννοούσαμε ασφαλώς ότι το μνημείο μπορεί να αναδειχθεί με την παρουσίαση εκεί εκλογικών συνδυασμών! Και είναι βέβαια θετικό ότι ο κ. Κουράκης την ανακάλυψε μετά από τόσα χρόνια, αλλά η Κνωσός δεν είναι πεδίο για τη διεξαγωγή προεκλογικής φιέστας! Είναι τόπος ιερός και τόπος προσκυνήματος!


Γι' αυτό άλλωστε, και όπως έχουμε ήδη δηλώσει, η ανάδειξή της αποτελεί για ΑΜΕΣΟ και ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΧΟ στον σχεδιασμό μας για τον πολιτισμό, την παιδεία και την ανάπτυξη. Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της μελέτης για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η αναβάθμιση των οικισμών γύρω από το μνημείο, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξή της, μαζί με τα υπόλοιπα μινωικά ανάκτορα, στον κατάλογο της UNESCO. Και τα δύο έχουν μέχρι στιγμής απαράδεκτα καθυστερήσει και αποτελούν μέρος μόνον των όσων προτείνουμε για την ουσιαστική αξιοποίηση του μοναδικού αυτού μνημείου. Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε, τη μετατροπή της σημερινής ζώνης προστασίας της Κνωσού σε περιβαλλοντικό-αρχαιολογικό πάρκο, το φωτισμό του ανακτόρου της κατά το πρότυπο της Ακρόπολης των Αθηνών, τη χάραξη πολιτιστικών διαδρομών, ώστε να συνδεθεί ουσιαστικά με την πόλη και την ύπαιθρό μας, και τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του άξονα που τη συνδέει με το Λιμάνι. Θέλουμε την Κνωσό «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ», και ως τέτοιο μόνον σκοπεύουμε να την αναδείξουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου