Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μέτρα για τους αστέγους ανακοίνωσε ο Σαμαράς..

Μέτρα για τους αστέγους, ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς
Πρωτοβουλίες για την στήριξη των αστέγων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και η τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι πρωτοβουλίες κινούνται σε δύο επίπεδα, με πρώτο, τι μπορεί να δώσει το ίδιο το κράτος στους πολίτες που υποφέρουν. Αυτό όμως με τρόπο σίγουρο, χωρίς σπατάλη χρημάτων που δεν έχουμε.
Κύρια παρέμβαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε αυτό το επίπεδο είναι η κοινωνική κατοικία που ήδη αξιοποιεί ό,τι ακίνητο υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου και που άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάζει αστέγους που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία. Κι όχι μόνο να τους στεγάσει, αλλά και να τους προσφέρει βασικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κυρίως, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία.
Δεύτερον, συνέχισε ο πρωθυπουργός «συνεργαζόμαστε και συντονιζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές, μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική. Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα, ψηφίστηκε πρόσφατα νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς τα φορολογικά βάρη, Φ.Π.Α. κ.τ.λ., που υπήρχαν προηγουμένως. Και φυσικά, με τη συνεργασία και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Που εδώ μπορεί να αναδείξει - και αναδεικνύει - τον κοινωνικό της ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου