Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τους "έκαψε" καυστική ποτάσα - Τέσσερις στην Εντατική

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου εισήχθησαν τέσσερις άνδρες που το πρωί περιλούστηκαν με καυστική ποτάσα στο οινοποιητήριο της ΕΑΣΗ στην Αυγενική. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη όταν έσκασε λάστιχο από το οποίο περνούσε το καυστικό υγρό κατά τη διάρκεια απολύμανσης των δεξαμενών πριν τοποθετηθεί μούστος τη νέα οινοποιητική περίοδο.


Τρεις από τους 4 άνδρες, ηλικίας από 29 έως 46 ετών, είναι εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου, ενώ ο τέταρτος είναι οδηγός φορτηγού που βρέθηκε για δουλειά στο οινοποιείο.


Στο πλευρό των τραυματιών από το πρωί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΗ και ο πρόεδρός της.




Ώρα 11 το πρωί: Οι διασώστες  του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ στην Αυγενική  έχουν μόλις παραλάβει τους 4 άνδρες που περίελουσε η καυστική ποτάσα.


Τρία ασθενοφόρα συνοδεία γιατρού τούς μεταφέρουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ όπου έχει σημάνει συναγερμός για την άφιξή τους.


Στους τρεις από τους τέσσερις άνδρες η καυστική ποτάσα προκάλεσε σοβαρά  εγκαύματα σε πρόσωπο, λαιμό, θώρακα και πλάτη, ενώ ο τέταρτος φέρει ελαφρότερα εγκαύματα, στην πλειονότητά τους στα άνω άκρα.


Και οι τέσσερις διασωληνώθηκαν  από τους γιατρούς του ΤΕΠ στο ΠΑΓΝΗ και μεταφέρθηκαν  εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δύο εισήχθησαν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και οι άλλοι δύο στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. 


Σύμφωνα με όσους είδαν έντρομοι το καυστικό υγρό να πέφτει πάνω στους 4 άνδρες, το κακό έγινε κατά τη διάρκεια της απολύμανσης των δεξαμενών που τοποθετούνται τα σταφύλια. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια  ένα λάστιχο, μέσα από το οποίο περνούσε η καυστική ποτάσα, έσκασε και περίελουσε όσους βρίσκονταν στο σημείο.


Από τη στιγμή του ατυχήματος στο πλευρό των τραυματιών αλλά και των οικογενειών τους βρίσκεται τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο.


Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση των εγκαυματιών είναι σοβαρή και τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας τους.


Το νέο εργατικό ατύχημα ήρθε λίγες ώρες μετά από το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στις Μοίρες, όπου 47χρονος άνδρας από το Μαγαρικάρι, πατέρας δύο παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή όταν κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικοδομή. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοριά, στη συγκεκριμένη περίπτωση το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί αν  είχε υπάρξει προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος. 




Στο οινοποιείο ο πρόεδρος του Ε.Κ.Η.


Σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες φέρονται να έχουν υποστεί εγκαύματα έως και 50% σε όλο τους το σώμα. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε, οι τρεις εργαζόμενοι δε φορούσαν ειδικές στολές, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ποτάσα να τους λούσει».



Της Μαρίας Μαυρομάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου