Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"Κόβουν" το σχολείο λόγω οικονομικής ανέχειας..στο Ηράκλειο..

"Κόβουν" το σχολείο λόγω οικονομικής ανέχειας Αναγκαστική αναβολή από το σχολείο παίρνουν παιδιά σχολικής ηλικίας στο Ηράκλειο λόγω οικονομικής ανέχειας των οικογενειών τους.

Ήδη ο Δήμος Ηρακλείου έχει παρέμβει προκειμένου, με εισαγγελική συνδρομή και παράλληλα με τη διάθεση έμπρακτης στήριξης στις οικογένειες αυτές, να μπορέσουν τα παιδάκια να πάνε στο σχολείο στην ώρα τους.
Όπως είπε στον starfm 88,4 η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη, στόχος είναι να εντοπιστούν αυτές οι οικογένειες και να βοηθηθούν ώστε τα παιδιά που είναι σε σχολική ηλικία να μη μένουν στο σπίτι τους ή να μην αναγκάζονται να δουλεύουν για να συνεισφέρουν οικονομικά στις οικογενειακές ανάγκες.
Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των οικογενειών που δε μπορούν να δώσουν χαρτζιλίκι ή κολατσιό στα παιδιά τους με αποτέλεσμα αυτά να πηγαίνουν στο σχολείο τους νηστικά. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, αν οι γονείς δε θέλουν να το δηλώσουν στο σχολείο του παιδιού τους μπορούν να το δηλώσουν στις δομές του Δήμου, ώστε, με διακριτικότητα, να στηριχθούν και τα παιδιά τους να μην αισθάνονται πείνα ή ότι είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες εξαθλίωσης για οικογένειες που μέχρι πρότινος είχαν δουλειές και ζούσαν με αξιοπρέπεια, αλλά πλέον έχουν μείνει χωρίς εργασία και στέγη.
Ήδη, όπως λέει η κ. Σπανάκη – Κοχιαδάκη, στο προσωρινό κέντρο διανυκτέρευσης αστέγων, που δημιούργησε ο Δήμος, στη Νέα Αλικαρνασσό στεγάζονται, μεταξύ άλλων, οικογένειες με ανήλικα παιδιά που μέχρι τώρα κοιμούνταν στο δρόμο, μέσα σε χαρτόκουτα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.
Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν και να πειστούν οι άστεγοι του Ηρακλείου να απευθυνθούν στο κέντρο και να περάσουν εκεί το χειμώνα που έρχεται, καθώς αρκετοί εμφανίζονται δύσπιστοι και αρνούνται να εγκαταλείψουν τα παγκάκια και τις γωνιές που έχουν μετατρέψει σε σπίτι τους.

inotos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου