Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ετοιμασίες υποδοχής των 700 μεταναστών..στην Κρήτη..

Επιχείρηση υποδοχής και φιλοξενίας των 700 μεταναστών οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο “Baris”, που εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής, πλέει ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Κρήτης, καταστρώνουν, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, οι αρχές της Ιεράπετρας.

Το πλοίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης, κοντά στο Κουφονήσι, σε απόσταση περίπου 50 μιλίων από την Ιεράπετρα, που είναι η πλησιέστερη πόλη. Τα κύματα που το δέρνουν φτάνουν σε ύψος τα 4 μέτρα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση και την ρυμούλκηση του σε ασφαλές καταφύγιο.
Το μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο, καιρού επιτρέποντος, είναι το πλοίο να οδηγηθεί  στην Ιεράπετρα, παρότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης δεν είναι ικανές για να υποδεχτούν πλοία τέτοιου μεγέθους.
Το πλησιέστερο “ικανό” λιμάνι είναι της Σητείας, όμως για να φτάσει εκεί το “Baris”, πρέπει να διανύσει μεγάλη διαδρομή κάνοντας παράκαμψη, η οποία με δεδομένη την ένταση της θαλασσοταραχής στην περιοχή, καθιστά το εγχείρημα για την ώρα εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.
Σε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, προκρίθηκε, μετά απο επαφές και με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το σενάριο, όταν επιτρέψουν οι συνθήκες, να μεταφερθεί το πλοίο ανοιχτά του λιμανιού της Ιεράπετρας και εφόσον χρειαστεί, οι επιβαίνοντες σε αυτό να μεταφερθούν με μικρότερα πλοία στη στεριά.
Στην περιοχή αναμένεται και κλιμάκιο από την Αθήνα με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα  συνδράμει στον υγειονομικό έλεγχο των μεταναστών, δεδομένης της έξαρσης του ιού Έμπολα και της άγνοιας των αρχών για την εθνικότητα και κυρίως τον τόπο προέλευσης των μεταναστών.
Όπως αποφασίστηκε, σε περίπτωση υπποδοχής των 700 μεταναστών στην Ιεράπετρα, θα χρησιμοποιεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ως πρόχειρο κατάλυμα, ενώ όσοι τυχόν χρήζουν νοσηλείας θα διακομιστούν στο νοσοκομείο της πόλης.
Μιλώντας αποκλειστικά στο Αnt1news.gr, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να επιτελέσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Ωστόσο, υπάρχει ένας προβληματισμός για την αστυνομική φύλαξη των μεταναστών, σε περίπτωση που έρθουν τελικώς στην Ιεράπετρα, λόγω της μικρής δύναμης του τοπικού Τμήματος».


antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου