Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"Στα μαχαίρια" Σχοιναράκης-Δαριβιανάκης..για το χρέος στη Γόρτυνα,,

Στην αντεπίθεση, μετά τις δηλώσεις του Μιχάλη Δαριβιανάκη προς τη "Νέα Κρήτη", πέρασε χθες ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, που παρά γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης το θέμα για ένταξη του καταχρεωμένου Δήμου σε πρόγραμμα εξυγίανσης δε συζητήθηκε αλλά αποσύρθηκε, ο ίδιος επιμένει πως πρόκειται για μονόδρομο που θα ακολουθηθεί αναγκαστικά στο άμεσο μέλλον και θα είναι προς όφελος του Δήμου Γόρτυνας.

«Ο κ. Δαριβιανάκης γνωρίζει όλα τα στοιχεία που ζητάει να του καταθέσουμε για τα οικονομικά του Δήμου, αλλά θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις», απαντά μέσω της "Νέας Κρήτης" ο Νίκος Σχοιναράκης, που κάνει λόγο για ένα χρέος το οποίο παρελήφθη στα 15 εκατομμύρια ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και σήμερα έχει πέσει κάτω από τα 8 εκατομμύρια ευρώ, χάρη στην πολιτική της πλειοψηφούσας παράταξης!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χριστόφορου Παπαδάκη για τη neakriti.gr το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα το βράδυ της Τρίτης. Στο εν λόγω Συμβούλιο υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου, με δεκαπέντε υπέρ έναντι επτά κατά.
Η συνεδρίαση αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Δήμος δεν ισοσκέλιζε προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία του, ενώ το θέμα για την ένταξή του σε πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο επανερχόταν για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αποσύρθηκε.

Απόλυτη πλειοψηφία
Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο αποσύρθηκε το θέμα, ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης είπε στη "Νέα Κρήτη": «Ο λόγος που αποσύρθηκε το θέμα είναι ότι για να πάμε σε εξυγίανση θα πρέπει να υπάρξει η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου του αριθμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Και δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Αλλά η τροπολογία που έχει ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή είναι ξεκάθαρη. Όταν ένας Δήμος δεν ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό, δύο λύσεις υπάρχουν. Ή μπαίνει σε εξυγίανση με απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, ή τον βάζει υποχρεωτικά η Πολιτεία. Εξάλλου, η εξυγίανση σου λέει ότι, για να μπεις και να χρηματοδοτηθείς, πρέπει να κάνεις κάποιες ενέργειες. Αυτές τις ενέργειες δε σε αναγκάζει εκ των πραγμάτων να τις κάνεις όλες. Σου λέει, μέρος ή στο σύνολο αυτών. Τι σημαίνει αυτό; Αν έχεις κάνει κάποιες ενέργειες και έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα, δεν είναι υποχρεωτικό να συνεχίσεις. Εμείς όμως όλες αυτές τις ενέργειες είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε. Αλλά η εξυγίανση είναι καλή για μας γιατί μας διασφαλίζει όλες τις λειτουργικές μας ανάγκες.
Δηλαδή εγώ δε θα έχω την αγωνία αν θα μπορώ να πάρω λάστιχα οχημάτων. Δε θα έχω την αγωνία να μπορώ να συντηρήσω τη γεώτρησή μου ή όχι. Δε θα έχω αγωνία αν θα μπορέσω να συντηρήσω τα μηχανήματα του Δήμου ή να πληρώσω τα καύσιμα».

«Δημιουργεί εντυπώσεις»
«Όλα τα στοιχεία που εμφανίζεται να ζητάει ο κ. Δαριβιανάκης τα έχει γιατί είναι στοιχεία της 31ης/12/2010», είπε ο Νίκος Σχοιναράκης απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλη Δαριβιανάκη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας. Μάλιστα, ανέφερε για το χρέος: «Εμείς το μειώσαμε. Το χρέος το παραλάβαμε στα περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Και, με βάση τα οικονομικά στοιχεία της 31ης/12/2014, το κατεβάσαμε περίπου στα 7,8 εκατομμύρια ευρώ».
Στο σημείο αυτό, δεν αποδέχεται τον όρο "μνημόνιο", αλλά επιμένει στη λέξη "εξυγίανση", διαβεβαιώνοντας ότι δε θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο, αφού ήδη το προσωπικό είναι ελλιπές. Για τα σφαγεία Ασημίου τόνισε ότι «η νέα διοίκηση θα κρίνει αν είναι βιώσιμα ή όχι, μετά από τη δοκιμαστική λειτουργία ενός έτους». Για τα σφαγεία Αγίας Βαρβάρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας τους.
Τέλος, όσον αφορά στην άποψη Δαριβιανάκη ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προέρχεται από τον πρώην Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ο ίδιος ο Νίκος Σχοιναράκης απαντά: «Όλοι οι καποδιστριακοί Δήμοι παρέδωσαν χρέος. Και θα σας πω με τη σειρά. Πρώτος στη σειρά στο χρέος ήταν ο Δήμος Γόρτυνας. Δεύτερος στη σειρά ήταν της Αγίας Βαρβάρας. Τρίτος ήταν ο Δήμος Κόφινα και τέταρτος ο Δήμος Ρούβα».
Όλοι αυτοί οι δήμοι συγχωνεύτηκαν στη συνέχεια για τη δημιουργία του καλλικρατικού Δήμου Γόρτυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου