Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Προς ενεργοποίηση το "σχέδιο Πικραμμένου" για την "κοινωνική αναστάτωση"

Ένα παλιό σχέδιο παίρνει σάρκα και οστά, όπως φαίνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το δημοψήφισμα και της ασφυξίας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Συγκεκριμένα,στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου, του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, και του αν. υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση. Δύο ημέρες μετά επισκέφθηκε ανεπισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενώ την επομένη πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Πανούσης και λίγο αργότερα ο προκάτοχός του, βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας.
Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», οι επαφές αυτές έγιναν για την επικαιροποίηση και εφαρμογή του «Σχεδίου Πικραμμένου», το οποίο είχε καταρτιστεί το διάστημα της υπηρεσιακής πρωθυπουργίας του κ. Παν. Πικραμμένου, τον Μάιο του 2012, όταν η Ελλάδα βρισκόταν ξανά στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση πρόκλησης «κοινωνικής αναστάτωσης», τίθενται σε εφαρμογή καθολικά αστυνομικά μέτρα, ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές Αρχές εκτέλεσης ποινών, αυξάνονται οι περιπολίες των ειδικών δυνάμεων της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ, ενισχύονται οι εξωτερικές φρουρές στα σωφρονιστικά καταστήματα, «θωρακίζονται» περαιτέρω κυρίως τα θαλάσσια σύνορα, ενώ περιορίζονται οι κινήσεις των λαθραίως εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών, χωρίς να αποκλείεται η εκ νέου μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης ή σε άλλους ειδικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου