Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Έρευνες και στην Κρήτη για τον καθηγητή με το οπλοστάσιο

Στο χωριό του στα Χανιά
Για... κρητικό γλέντι δήλωσε μεταξύ άλλων ο 57χρονος πως ήθελε τον οπλισμό - Ένα ρουκετοβόλο και χειροβομβίδες εντόπισαν οι αρχές..

Μέχρι την Κρήτη επεκτείνονται οι έρευνες για τον 57χρονο, με καταγωγή από το νησί, που υποστηρίζει πως είναι καθηγητής πανεπιστημίου και συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα καθώς στη κατοχή του βρέθηκε στρατιωτικό υλικό.
Ύστερα από έφοδο σε ερειπωμένο σπίτι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης βρήκε στη κατοχή του  δύο πολεμικά τυφέκια, τουλάχιστον 10 χειροβομβίδες, περίπου 2.000 σφαίρες, εκρηκτικές ύλες και στρατιωτικό ιματισμό.
Ο 57χρονος κάτοχος του υλικού, ο οποίος δηλώνει πως είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στη Λειψία και μένει στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε προς τις αρχές ότι αγόρασε τα όπλα πριν από 15 με 17 χρόνια.
Το εγκαταλελειμμένο σπίτι που βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε πρόσωπο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Αρχικά, ερευνήθηκε εάν ο άνδρας έχει τυχόν διασυνδέσεις με τον ακροδεξιό χώρο, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο στοιχείο. Ο ίδιος, δήλωσε ότι είχε τον οπλισμό για να τον χρησιμοποιήσει σε «κρητικό γλέντι».
Δεν μπόρεσε όμως να δικαιολογήσει το πώς θα χρησιμοποιούσε τις χειροβομβίδες σε «γλέντι». Έρευνα γίνεται και σε οικεία που διατηρεί ο 57χρονος στο δήμο Καντανου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει επιπρόσθετο στρατιωτικό υλικό στην κατοχή του.
Σχετικά με την υπόθεση ζητήθηκε από το Στρατό να ερευνήσει αν το υλικό που βρέθηκε έχει κλαπεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

cretalive.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου