Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Reuters: Ερχονται 24 δισ. ευρώ - Η πρώτη δόση από το νέο Μνημόνιο

Από το συνολικό πακέτο των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ του τρίτου πακέτου στήριξης, η Ελλάδα θα λάβει μέχρι το τέλος του Αυγούστου τα πρώτα 24,36 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό αναφέρει το Reuters που επικαλείται πληροφορίες που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αυτά τα χρήματα είναι η πρώτη δόση του πακέτου στήριξης με την προϋπόθεση ότι θα έχει υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της.
Από αυτά τα χρήματα της πρώτης δόσης, τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 7,16 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρωθούν τα δάνεια-γέφυρα που δόθηκαν πρόσφατα και 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να πληρωθεί η ΕΚΤ, καθώς στις 20 Αυγούστου ωριμάζουν ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Πάντως, το πρακτορείο αναφέρει πως αν η συμφωνία δεν υπογραφεί στην ώρα της, τότε ενδέχεται να εξεταστεί και μια επιπλέον, ενδιάμεση, χρηματοδότηση προς την Ελλάδα – άρα ένα ακόμη πρόγραμμα-γέφυρα. Από την μεριά της, η Αυγή αναφέρει πως αυτή η πιθανότητα, επί του παρόντος, δεν έχει συζητηθεί με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου