Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον Τούρκο Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλί Σαχίν

Ο  Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αλί Σαχίν.
 Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε στον Τούρκο Υπουργό ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο εάν η Τουρκία προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία της Δημοκρατίας, στον σεβασμό των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών ελευθεριών, στην ελευθερία έκφρασης και στην ελευθερία του Τύπου.

 Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί για να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι έτοιμη να δεχτεί την Τουρκία αν η ίδια είναι έτοιμη να συμμορφωθεί και να εναρμονιστεί με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης. Μόνο τότε θα ανοίξουν τα κλειστά ενταξιακά κεφάλαια
Η Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριοθετούν και υποδεικνύουν όλες αυτές τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Τουρκία.
Ο μη σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι υφιστάμενες θρησκευτικές ανελευθερίες, η απειλή πολέμου κατά της Ελλάδος  και τόσα άλλα δεν συνάδουν με το κοινοτικό κεκτημένο.
 Παράλληλα, ο κ.  Κεφαλογιάννης υπογράμμισε στον κ. Σαχίν ότι η Τουρκία, η κύρια πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη οφείλει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα παράνομα κυκλώματα των διακινητών. Πρέπει να σταματήσει την ελεύθερη διακίνηση προς την Τουρκία των κατοίκων των χωρών της Βορείου Αφρικής που αποτελούν το  βασικό πυρήνα των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.

Για να παρακολουθήσετε πλάνα από τη συνάντηση ακολουθείστε το σύνδεσμο:https://youtu.be/TLBMP0nXBRQ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου