Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Την Κυριακή η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη

Την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.
Στην ανακοίνωσή της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία συνήλθε εκτάκτως σήμερα αναφέρει:

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις έκτακτον σύσκεψιν έεί τη εις Κύριον εκδημία του εκ των μελών Αυτής αοιδίμου Μητροπολίτου `Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, εν `Ηρακλείω σήμερον, 16ην Σεπτεμβρίου 2016 και ώραν 10.00 π. μ.:
α) όρισεν, όπως η εξόδιος ακολουθία τελεσθή εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Ιεραπέτρας της `Ιεράς Μητροπόλεως Iεραπύτνης και Σητείας, την Κυριακήν, 18ην Σεπτεμβρίου 2016 και ώραν 1.00 μ.μ.. Την πρωίαν του Σαββάτου, ως και την πρωίαν της Κυριακής θα τελεσθούν Αρχιερατικά Συλλείτουργα.
β) απεφάσισεν, όπως το μεν πένθος της Ιεράς επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης να φέρει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, τον δε επικήδειον να εκφωνήσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. ΕΙρηναίος, και
γ) καθήκοντα Τοποτηρητού της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως ανέλαβε, συνωδά τω 20ω άρθρω τον Νόμου 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου ‘Εκκλησίας», ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου