Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Στα χέρια του εισαγγελέα η δικογραφία της δολοφονίας του 23χρονου ..στα Ανώγεια

Στα χέρια του εισαγγελέα Ρεθύμνου βρίσκεται από χθες η δικογραφία της δολοφονίας του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη, ο οποίος «πλήρωσε» με τη ζωή του τις συνεχείς προστριβές των δύο οικογενειών για μερικά στρέμματα γης στα Ανωγειανά Όρη.

Οι Αρχές προσπαθούν με μεγάλη προσοχή να συνθέσουν το σκηνικό της αιματοχυσίας που βύθισε στο πένθος μία οικογένεια, «ξερίζωσε» μιαν άλλη από τον τόπο της και έχει πληγώσει τις καρδιές των Ανωγειανών, οι οποίοι, μετά το πρώτο ισχυρό σοκ, καλούνται τώρα να διαχειριστούν με ισορροπία τρόμου μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Σημείο-κλειδί θα αποτελέσει το πόρισμα του ιατροδικαστή σχετικά με το θανατηφόρο διαμπερές τραύμα που έφερε στον θώρακα το αδικοχαμένο παλικάρι και ο προσδιορισμός του τύπου του όπλου από το οποίο βλήθηκε το θύμα. Είναι από πιστόλι ή καλάσνικοφ;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευαγγελίας Καρεκλάκη για την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, στον τόπο του συμβάντος αστυνομικοί εντόπισαν αρκετούς κάλυκες τριών διαφορετικών διαμετρημάτων. Συγκεκριμένα μιλούν για κάλυκες των 7,62, των 9 και των 0,45 χλσ. 

Προκύπτει  δηλαδή ότι χρησιμοποιήθηκαν τρία διαφορετικά όπλα. Και υπό αυτήν την έννοια είναι μάλλον ευτύχημα που δεν υπήρξαν και άλλοι σκοτωμοί ή τραυματισμοί.
Ως προς τις κρίσιμες μαρτυρίες, η Αστυνομία στην ουσία έχει στη διάθεσή της μόνο τις μαρτυρίες των αδελφών του 23χρονου, οι οποίοι ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό. 

Μέχρι και χθες ο 54χρονος δράστης δεν είχε παραδοθεί ώστε να έχουν επίσημα και τους  δικούς του ισχυρισμούς για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Σημειώνεται ότι στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία, την ίδια ημέρα της ανθρωποκτονίας ο 54χρονος αναφέρεται ως ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του 23χρονου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο τύπος του πυροβόλου όπλου.

Αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι από το περιβάλλον του θύματος υποστηρίζεται ότι δέχθηκαν ένοπλη επίθεση τόσο από τον 54χρονο δράστη όσο και από τον γιο του, οι οποίοι κρατούσαν διαφορετικά όπλα. Μιλούν για ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι  και φέρονται να προσδιορίζουν ποιος κρατούσε τι.

Φέρονται επίσης να υποστηρίζουν ότι ανταπέδωσαν κάποιους πυροβολισμούς αφού όμως προηγήθηκε η ένοπλη επίθεση σε βάρος τους και ο βαρύτατος τραυματισμός του 23χρονου.

Δημοσιογραφικές πηγές επισημαίνουν ότι ήδη η οικογένεια του άτυχου Μ. Στρατάκη έχει απευθυνθεί στον δικηγόρο Μανόλη Μαρκογιαννάκη για τον χειρισμό αυτής της τραγικής υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά στο... μέτωπο από την πλευρά του 54χρονου, μέχρι και χθες υπήρχε στάση αναμονής ως προς την παράδοσή του.
Εκτιμάται πάντως ότι αν δεν παραδοθεί αυτοβούλως, η έκδοση εντάλματος από τον αρμόδιο ανακριτή είναι θέμα χρόνου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη για την υπεράσπιση του έχει απευθυνθεί στους δικηγόρους Ηρακλείου, Διονύση Βέρρα και Γιώργο Κοκοσάλη, καθώς και στον συνάδελφό τους, Κ. Κόρσαββα από Θεσσαλονίκη. «Καμία πρόθεση φυγοδικίας δεν έχει ο εντολέας μας» δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης, συμπληρώνοντας ότι «θέλει να παραδοθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική δικαιοσύνη, εκθέτοντας τους ισχυρισμούς του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου