Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πολεμικό κλίμα στο Δήμο Μαλεβιζίου για τον μόλο που θέλουν να κατασκευάσουν στα Λινοπεράματα

Πολεμικό κλίμα έχει προκαλέσει στον Δήμο Μαλεβιζίου η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να δρομολογήσει την έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία ενός κάθετου μόλου 482μ. στα Λινοπεράματα.
Και μάλιστα ερήμην του!
Ο Δήμος, που χρόνια τώρα δίνει μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση της περιοχής των Ληνοπεραμάτων από ρυπογόνες και οχλούσες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, έμαθε τυχαία ότι διακινείται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για τη δημιουργία του κάθετου μόλου στον οποίο θα μπορούν να δένουν τέσσερα δεξαμενόπλοια.
Η μελέτη κυκλοφορούσε στα γραφεία διαφόρων τοπικών φορέων, προωθούμενη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο ζητούσε την έγκρισή τους.
Το ενδιαφέρον είναι ότι για όλη αυτή τη διαδικασία το Υπουργείο δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον άμεσα εμπλεκόμενο Δήμο Μαλεβιζίου.

Και μάλιστα όχι μόνο τον κράτησε έξω από τη διαδικασία έγκρισης της μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά προχώρησε και ένα βήμα μπροστά αξιολογώντας ότι «η περιοχή των Ληνοπεραμάτων στην οποία προτείνεται το έργο δεν παρουσιάζει τουριστική ανάπτυξη, κατά συνέπεια η κατασκευή και λειτουργία της προβλήτας δεν αναμένεται να έχει οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου