Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ρεκόρ φόρων στην εστίαση..

Απελπιστικές θα είναι οι επερχόμενες δημοσιονομικές αλλαγές με το τέταρτο μνημόνιο στο ζήτημα του τουρισμού που αποτελεί μαζί με την ναυτιλία και την "βαριά βιομηχανία" στη χώρα μας.

Εκτός από τον αστείο φόρο διαμονής (για όσους δεν έχουν πληροφορηθεί, τα καταλύματα θα δίνουν φόρο στο κράτος ανάλογα με τα αστέρια που διαθέτουν), μιλάμε πλέον για γενικό φόρο στα τουριστικά  στο κομμάτι της εστίασης στο 24%!
Που και στην Αθήνα να μείνεις και διακοπές να μην πας, το 24%  δεν το γλιτώνεις. Πόσο μάλλον σε ένα ακριτικό μικρό νησί που περιμένει να δουλέψει δυο μήνες για τους υπόλοιπους δώδεκα και που ο τουρισμός είναι η μοναδική πηγή εισροής χρημάτων μαζί με τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι τουρίστες από το εξωτερικό θα βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με μια τεράστια επιλογή. Να επισκεφτούν την Ελλάδα (στα 24% ο φόρος)  ή τα πακέτα διακοπών με προορισμό την Πορτογαλία (στα 6% ο φόρος), την Μάλτα (στα 7%), την Κύπρο και την Τουρκία (στα 8%), την Βουλγαρία (στα 9%), την Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία (στα 10%) ?

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου