Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Νέες ασκήσεις πυρηνικής επίθεσης από τις ΗΠΑ ..

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα με αντίστοιχες ναυτικές ομάδες μάχης και πολεμικά πλοία από την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, έχουν ξεκινήσει ασκήσεις κοντά στην κορεατική χερσόνησο ενώ στην Χαβάη ο στρατός των ΗΠΑ διεξάγει ασκήσεις συναγερμού για επικείμενη επίθεση πυραύλων από την Β.Κορέα.

Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα USS Nimitz, USS Theodore Roosevelt και USS Ronald Reagan καθώς και 11 πολεμικά πλοία της Ν.Κορέας και το μεγαλύτερο ελικοπτεροφόρο της Ιαπωνίας θα «οργώνουν» τις θάλασσες που περιβάλλουν την κορεατική χερσόνησο ως ένα προοίμιο του ναυτικού αποκλεισμού που ετοιμάζουν στο καθεστώς του Κίμ.
Οι ασκήσεις που  θα πραγματοποιηθούν σε τεταμένο κλίμα και νεύρα από τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων, λόγω πληροφοριών περί νέας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου της Β.Κορέας θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη 14 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η άσκηση είναι διάρκειας 4 ημερών και αφορά την «άμυνα κατά της Βόρειας Κορέας», εκτελώντας σενάρια ως αποτρεπτικό παράγοντα κατά των πυρηνικών και των πυραυλικών προκλήσεων.
Την ίδια στιγμή από 01 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαβάης θα εκτελούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ασκήσεις ετοιμότητας κατά βαλλιστικών πυραύλων .
Στο πλαίσιο των μηνιαίων τεστ προειδοποίησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι αμερικανικές αρχές, θα πραγματοποιείται νέα μεγάλη άσκηση προσομοίωσης  πυραυλικής επίθεσης, μαζί με  ειδοποιήσεις για τυφώνα, τσουνάμι και σεισμούς.
Την τελευταία φορά που το αμερικανικό κράτος διεξήγαγε ασκήσεις πυρηνικής επίθεσης στο νησί ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στη δεκαετία του 1980.
Ο διευθυντής της υπηρεσίας εκτάκτου ανάγκης της Χαβάης Βερν Μιγιάγι δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.
«Πρέπει  να αφιερώσετε χρόνο μαζί με την σύζυγό σας, τα παιδιά σας, τον σύζυγό σας ανάλογα , και να τους οδηγήσετε στο καταφύγιο συμμετέχοντας στην άσκηση αυτή που έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο ίδιος .
Ο Μιγιάγι τόνισε ότι σε περίπτωση πραγματικής πυραυλικής επίθεσης, οι κάτοικοι του νησιού είναι πιθανό να έχουν μόνο 15 λεπτά για να φτάσουν  καταφύγιο.
Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στο νησί θα χρειαστούν περίπου πέντε λεπτά για να χαρακτηρίσουν  την εμφάνιση πυραύλου είτε ως δοκιμαστική άσκηση είτε ως επίθεση, καθώς και  την παρακολούθηση της τροχιάς του.
Οι αρχές της Χαβάης κάλεσαν επίσης τους κατοίκους να διαθέτουν προμήθειες για  14 ημέρες αντί των κανονικών επτά.
Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα αυξάνονται ακόμη πιο πολύ  κατά την περιοδεία του προέδρου Ν.Τραμπ στην Ασία.
Το Βορειοκορεατικό καθεστώς συνέχισε να αυξάνει τη ρητορική του, αλλά δεν έχει προβεί σε καμία προκλητική ενέργεια από τον Σεπτέμβριο όταν προέβη σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου .
Τον Σεπτέμβριο, η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει πύραυλο και είχε δοκιμάσει βόμβα υδρογόνου που παρατηρητές πιστεύουν τώρα ότι είχε μια απόδοση  250 χιλιάδων τόνων, που σημαίνει σχεδόν ήταν  17 φορές πιο ισχυρή  από ό, τι η ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Η άσκηση και οι προειδοποιήσεις των αμερικανικών αρχών στην Χαβάη όμως μεταφράζονται σε πόλεμο και μάλιστα λίαν συντόμως.

pentapostagma .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου