Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Παυλόπουλος: "Ανάπτυξη χωρίς το επιχειρείν δεν μπορεί να υπάρξει."

Στη συμβολή των Επιμελητηρίων της χώρας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τη νέα Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Ο ΠτΔ ανέφερε:

«Επιτρέψατέ μου, πολύ σύντομα, να εξάρω, για μιαν ακόμη φορά, τον ρόλο των Επιμελητηρίων… Και θα το κάνω προς δύο κατευθύνσεις:

Η πρώτη αφορά τον ρόλο που διαδραματίζετε ως σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης σε οικονομικά θέματα και ιδίως σε θέματα που αφορούν το επιχειρείν. Και αυτός ο συμβουλευτικός ρόλος είναι σημαντικός, γιατί δεν αφορά μόνον τη διευκόλυνση του επιχειρείν. Αφορά και τη διαφάνεια ως προς το επιχειρείν.

Η δεύτερη κατεύθυνση της δικής σας συμβολής αφορά τις ίδιες τις επιχειρήσεις και ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων. Και φάνηκε πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος των Επιμελητηρίων ακριβώς επειδή στηρίξατε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μια από τις πιο δύσκολες, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περιόδους της ελληνικής οικονομίας. Τις στηρίξατε για να μπορέσουν -τουλάχιστον όσες απ’ αυτές τα κατάφεραν- να σταθούν στα πόδια τους και να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Κλείνοντας τόνισε: «Εύχομαι και ελπίζω, ότι οι καιροί που Θα ρθουν θα είναι καλύτεροι για το επιχειρείν και για σας. Και αυτό είναι παρήγορο για την ίδια την πορεία της οικονομίας, γιατί -όπως ξέρουμε- η διέξοδος είναι η ανάπτυξη.
Ανάπτυξη χωρίς το επιχειρείν δεν μπορεί να υπάρξει. Συνεχίστε. Να ξέρετε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια η Προεδρία της Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά -όπως και οι προκάτοχοί μου το έπραξαν, άλλωστε- θα είμαστε δίπλα σας. Ευχαριστώ πολύ».

Ο πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής, Κώστας Μίχαλος, αφού ευχαρίστησε τον ΠτΔ σημείωσε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα διανύει μια δύσκολη περίοδο, που το παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα βρίσκεται στον προθάλαμο πολύ σημαντικών εξελίξεων. «Και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος, όπου η χώρα μας, η οικονομία μας, η αγορά μας πρέπει να είναι έτοιμη μετά και την -ελπίζουμε- ολοκληρωτική απελευθέρωση από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο φέτος» είπε.


Πρόσθεσε, δε: «Έχουμε ήδη επεξεργαστεί το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα προτείνουμε στην κυβέρνηση αλλά, γενικότερα, στο πολιτικό σύστημα της χώρας, έτσι ώστε η νέα αυτή αναπτυξιακή πορεία να είναι στο μονοπάτι που όλοι θα θέλαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου